Legionellabestrijding

Het bestrijden van legionella en bacteriën

Is de legionellabacterie aangetroffen in de leidingen van uw pand? Ga de bacterie snel te lijf om ziektes, verdere besmetting en uitbreiding en onhygiënische situaties te voorkomen. Bel de experts van Bosch Apeldoorn Epe Rioolontstopping B.V.. Wij komen snel uw kant op om het probleem op te lossen.

Werkwijze legionellabestrijding

Wij hebben een aanhanger speciaal laten ontwikkelen voor o.a. deze klus. Staat altijd klaar en direct inzetbaar. Wanneer legionella is aangetroffen in de waterleidingen, kunnen wij het systeem schoonspoelen met heet water. Wij spoelen op maximaal 85 graden Celsius met een lage druk wat veilig is voor elke waterleiding met ongeveer 45 liter per minuut. Met deze temperatuur wordt de legionellabacterie gegarandeerd gedood. Het grote voordeel van deze manier van werken is dat er geen chemicaliën aan te pas komen. Dat is beter voor het milieu en dus voor u. 

Over de legionellabacterie

Om te vermenigvuldigen hebben de bacteriën slijmlagen aan de binnenkant van de leidingen nodig. Deze slijmlagen ontstaan veelal in (langdurig) stilstaand water.

De legionellabacterie groeit dan ook het beste in stilstaand water. Om als bacterie te groeien, moet de temperatuur van het water tussen de 25 en 50 graden Celsius zijn.

Besmetting is alleen mogelijk wanneer u de bacterie inademt. De bacteriën komen vrij als heel kleine waterdruppels (ook wel aerosolen genoemd). Besmettingsplekken zijn bijvoorbeeld douches, zwembaden of in de buurt van een airconditioning.

Bent u langere tijd op vakantie geweest? Dan is er een kans dat de bacterie zich in stilstaand water in leidingen heeft genesteld. Draai de kraan dan eerst een paar minuten op volle kracht  om het oude stilstaande water weg te spoelen. Hiermee voorkomt u dat de bacterie groeit of zich verder verspreidt. Krijgt u de legionella zelf niet uit de leidingen? Neem dan contact op met Bosch Apeldoorn Epe Rioolontstopping B.V..
Is de legionellabacterie toch in stilstaand water in de leidingen van uw huis aangetroffen? Wij hebben de apparatuur om de bacterie te verwijderen en te doden, zodat deze niet verder kan groeien of zich op andere plekken kan nestelen.