De rioolwerkzaamheden van Bosch Apeldoorn Epe Rioolontstopping B.V.

Neem snel contact op
Rioolontstopping

Bosch Apeldoorn Epe Rioolontstopping B.V. in Apeldoorn (regio Gelderland) is er niet alleen om verstoppingen te verhelpen. 

Ook wanneer er een nieuwe riolering moet worden aangelegd of wanneer oude leidingen en buizen hersteld of vervangen moeten worden, neemt u contact op met Bosch Apeldoorn Epe Rioolontstopping B.V.. Al deze werkzaamheden doen we met de meest moderne KOMO gecertificeerde materialen. Zo kunnen wij bijvoorbeeld de rioolbuis inspecteren met speciale camera’s. Heeft u last van stank? Wij detecteren waar die vandaan komt met een speciaal rookkanon. Ook onderzoeken wij waar ratten en ander ongedierte vandaan komen en lossen we het probleem snel op. Bosch Apeldoorn Epe Rioolontstopping B.V. leegt (vet)putten, gebruikt in de horeca, snel en efficiënt. Ook voor het reinigen van terras met onze machines draaien wij onze hand niet voor om. Tevens bestrijden wij de gevreesde en gevaarlijke legionellabacterie.

Rioolontstopping 

Wij ontstoppen rioleringen en afvoeren van 32 mm tot 400 mm. Hiervoor maakt Bosch Apeldoorn Epe Rioolontstopping B.V. in Apeldoorn gebruik van de modernste apparatuur. Zo hebben we diverse ontstoppingswagens die zijn uitgerust met een watertank met een inhoud van 900 liter water. Met deze wagens kunnen we onze werkzaamheden ook uitvoeren op plaatsen waar geen water bij de hand is.

De waterdruk is regelbaar en variërend van een druk van 10 tot 200 bar en het water spuit door de hogedrukslang met een hoeveelheid van ruim 75 liter water per minuut. De slang heeft een lengte van 100 meter en is dus zeer geschikt voor moeilijk bereikbare plaatsen.

Naast het verhelpen van verstoppingen met waterdruk, ontstoppen we ook met speciale veren. De verenmachines zijn geschikt voor de kleinere afvoeren. Deze worden gebruikt in leidingen tot 50 mm.

Aanleg en herstel riolering

Scheuren in de riolering zorgen voor lekkages, leiden tot een vervelende rioollucht en trekken ongedierte aan. Wij verhelpen lekkages en herstellen de rioolafvoer. Maar voorkomen is beter dan genezen. Bosch Apeldoorn Epe Rioolontstopping B.V. is er dan ook niet alleen om verstoppingen te verhelpen. Ook wanneer er een nieuwe riolering moet worden aangelegd of wanneer oude leidingen en buizen hersteld of vervangen moeten worden, neemt u contact op met Bosch Apeldoorn Epe Rioolontstopping B.V. in Apeldoorn. 

Voor zowel het aanleggen als het herstellen van riolering maken wij gebruik van KOMO gecertificeerde materialen van hoge kwaliteit. Bosch Apeldoorn Epe Rioolontstopping B.V. werkt met geavanceerde machines en materialen en draait zijn hand niet om voor welke klus dan ook. We beschikken over een graafmachine, een trilmachine en een stampmachine en kunnen op de meest moeilijke plekken komen. De stampmachine is er om verzakkingen tegen te gaan.

Rioolrenovatie

 Bij een rioolrenovatie sporen we het probleem op met behulp van camera’s of een rookkanon. Hierna wordt een stuk glasvezel met componentenhars – omwonden met ijzerdraad – geleid naar het probleemgebied. Daar wordt de hars opgeblazen als een ballon zodat het tegen de wand aan komt te zitten. 

Na enkele uren laten we de lucht eruit lopen en is de rioleringsbuis voorzien van een harde, ondoordringbare, nieuwe binnenkant. Het is een efficiënte techniek waar ons ontstoppingsbedrijf veel ervaring mee heeft. Neem daarom bij rioolreparaties contact op met Bosch Apeldoorn Epe Rioolontstopping B.V.. 

Rioolinspectie 

 Om de plek waar een rioleringsbuis is gescheurd te traceren, maakt Bosch Apeldoorn Epe Rioolontstopping B.V. onder andere gebruik van moderne camera’s. Hiermee inspecteren we de riolering en weten we precies waar we de buis moeten repareren.

De camera’s hebben verschillende diameters en zijn geschikt voor leidingen met een breedte van 32 mm tot 250 mm. Daarbij geeft de camera ook aan op welke diepte de leiding zich bevindt.

 De camera’s zijn voorzien van een zender waarmee we de camera bovengronds kunnen volgen. Zo weten we altijd meteen waar het eventuele probleem is ontstaan. Met de beelden sporen we scheuren, gaten, verzakkingen of ingegroeide boomwortels op.

Het voordeel van de camera-inspectie is dat we gericht kunnen zoeken. Het scheelt tijd, kosten en kracht.

Stankdetectie

Hangt er een nare lucht in de rioolafvoer? Een vervelende rioollucht is vaak te wijten aan een slecht functionerend riool, bijvoorbeeld door een breuk in de rioleringsbuizen of door een lekkage. Waar de stankoverlast vandaan komt is meestal met het blote oog niet te detecteren. Om de lekkage en stank op te sporen, maken we gebruik van een rookkanon. Door rook in het riool te blazen, vinden we de aard van het probleem. Uiteraard kan Bosch Apeldoorn Epe Rioolontstopping B.V. de breuk of scheuren in de riolering herstellen. Het kanon is ook geschikt om de bron van rattenoverlast op te sporen.

Rattenoverlast

Op ongedierte zit niemand te wachten en van ratten wilt u helemaal zo snel mogelijk af zijn. Om een rattenplaag te stoppen, is het essentieel dat gaten in de riolering worden opgespoord. Een rat leeft in het rioleringsstelsel en door gaten in uw pand nestelen ratten zich ook in de woning.
Ook bij rattenoverlast maken wij gebruik van een rookkanon. Hiermee sporen we het probleem gemakkelijk op. Bosch Apeldoorn Epe Rioolontstopping B.V. werkt samen met diverse ongediertebestrijders die de rattenoverlast snel verhelpen.

Legen van Riool(vet)putten

Heeft u al dan niet noodgedwongen een rioolpomp (schoon of vuil) dan heeft deze ook zo nu en dan wat onderhoud nodig. Wij bezitten over verschillende machines die de put kan legen en schonen, ook een 3-poot behoort dan tot de uitrusting om de pomp veilig omhoog te kunnen halen en beoordelen. Heeft u als horecagelegenheid een vetafscheider of vetput? Wij legen deze snel en efficiënt met onze tankcombinatie. De tankcombinatie is uitgerust met een zuigslang van 50 meter. Hiermee kunnen we ook de moeilijk bereikbare plaatsen in de putten legen. De apparatuur wordt gebruikt om putten, septic tanks, vetvangers en zelfs ondergelopen kruipruimtes te legen.

Horecagelegenheden zijn verplicht om een vetafscheider te plaatsen. Deze wordt veelal geplaatst in de keuken en het hoofdriool. Hiermee voorkomt u dat etens- en olieresten in de hoofd rioolafvoer terechtkomen.


Onderhoud


Een vetput dient u zelf te onderhouden. Een slecht functionerende vetput kan resulteren in een opeenhoping van vet. Hierdoor slibt de rioolafvoer dicht en ontstaan verstoppingen. Een te volle vetput kan gaan stinken, wat ongedierte aantrekt. Laat daarom de vetput periodiek legen door Bosch Apeldoorn Epe Rioolontstopping B.V..

Het bestrijden van legionella en bacteriën

 Is de legionellabacterie aangetroffen in de leidingen van uw pand? Ga de bacterie snel te lijf om ziektes, verdere besmetting en uitbreiding en onhygiënische situaties te voorkomen. Bel de experts van Bosch Apeldoorn Epe Rioolontstopping B.V.. Wij komen snel uw kant op om het probleem op te lossen.


Werkwijze legionellabestrijding

Wanneer legionella is aangetroffen in de waterleidingen, kunnen wij het systeem schoonspoelen met heet water. Wij spoelen op maximaal 85 graden Celsius met een kracht van ongeveer 45 liter per minuut. Met deze temperatuur wordt de legionellabacterie gegarandeerd gedood. Het grote voordeel van deze manier van werken is dat er geen chemicaliën aan te pas komen. Dat is beter voor het milieu en dus voor u.

Over de legionellabacterie

Om te vermenigvuldigen hebben de bacteriën slijmlagen aan de binnenkant van de leidingen nodig. Deze slijmlagen ontstaan veelal in (langdurig) stilstaand water.

De legionellabacterie groeit dan ook het beste in stilstaand water. Om als bacterie te groeien, moet de temperatuur van het water tussen de 25 en 50 graden Celsius zijn.

 

Besmetting is alleen mogelijk wanneer u de bacterie inademt. De bacteriën komen vrij als heel kleine waterdruppels (ook wel aerosolen genoemd). Besmettingsplekken zijn bijvoorbeeld douches, zwembaden of in de buurt van een airconditioning.

Bent u langere tijd op vakantie geweest? Dan is er een kans dat de bacterie zich in stilstaand water in leidingen heeft genesteld. Draai de kraan dan eerst een paar minuten op volle kracht  om het oude stilstaande water weg te spoelen. Hiermee voorkomt u dat de bacterie groeit of zich verder verspreidt. Krijgt u de legionella zelf niet uit de leidingen? Neem dan contact op met Bosch Apeldoorn Epe Rioolontstopping B.V..
Is de legionellabacterie toch in stilstaand water in de leidingen van uw huis aangetroffen? Wij hebben de apparatuur om de bacterie te verwijderen en te doden, zodat deze niet verder kan groeien of zich op andere plekken kan nestelen.

Neem bij het vermoeden van legionella meteen contact op