Heeft u een verstopping in de waterafvoer? Schakel dan Bosch Rioolontstopping in; het ontstoppingsbedrijf voor regio Apeldoorn en Ede.

24/7-service

Bestrijd legionella en bacteriƫn met ons ontstoppingsbedrijf

Is de legionellabacterie aangetroffen in de leidingen van uw pand? Ga de bacterie snel te lijf om ziektes, verdere besmetting en uitbreiding en onhygiënische situaties te voorkomen. Bel de experts van Bosch Apeldoorn Epe Rioolontstopping BV. Wij komen snel uw kant op om het probleem op te lossen.

Werkwijze legionellabestrijding

Wanneer legionella is aangetroffen in de waterleidingen, kunnen wij het systeem schoonspoelen met heet water. Wij spoelen op maximaal 85 graden Celcius met een kracht van ongeveer 45 liter per minuut. Met deze temperatuur wordt de legionellabacterie gegarandeerd gedood. Het grote voordeel van deze manier van werken is, dat er geen chemicaliën aan te pas komen.

Is de legionellabacterie bij u in huis of in het zwembad aangetroffen? Neem dan contact op met Bosch Apeldoorn Epe Rioolontstopping BV.

Over de legionellabacterie

Om te vermenigvuldigen hebben de bacteriën slijmlagen aan de binnenkant van de leidingen nodig. Deze slijmlagen ontstaan veelal in (langdurig) stilstaand water. De legionellabacterie groeit dan ook het beste in dit water. Om als bacterie te groeien, moet de temperatuur van het water tussen de 25 en 50 graden Celsius zijn.

Besmetting is alleen mogelijk wanneer u de bacterie inademt. De bacterie komt vrij als hele kleine waterdruppels (ook wel aerosolen genoemd). Besmettingsplekken zijn bijvoorbeeld douches, zwembaden of in de buurt van een airconditioning.

Bent u langere tijd op vakantie geweest? Dan is er een kans dat de bacterie zich in stilstaand water in leidingen heeft genesteld. Zet de kraan dan eerst een paar minuten op volle kracht en met een zo hoog mogelijke temperatuur open om het oude stilstaande water weg te spoelen. Hiermee voorkomt u dat de bacterie groeit of zich verder verspreidt. Krijgt u de legionella zelf niet uit de leidingen? Neem dan contact op met Bosch Rioolontstopping.